GT KRUSH

Development
Partners

Rebel lease

Development team TalentCycling.

Hoe TALENT Cycling wielrenners helpt hun dromen waar te maken

Wielrennen is een sport die veel vraagt van de atleten. Het vergt niet alleen fysieke kracht, uithoudingsvermogen en techniek, maar ook mentale weerbaarheid, discipline en passie. Om de top te bereiken, moet je bereid zijn om hard te werken, te leren en jezelf voortdurend te verbeteren. Maar hoe doe je dat als je nog jong bent en ook andere verplichtingen hebt, zoals school, werk of familie? Hoe vind je de juiste balans tussen sport en studie? Hoe zorg je ervoor dat je plezier blijft houden in wat je doet?

Dat zijn de vragen waar TALENT Cycling een antwoord op wil geven. TALENT Cycling is een opleidingsprogramma voor jonge wielrenners die hun talent willen ontwikkelen en hun ambities willen waarmaken. TALENT Cycling biedt de renners een persoonlijke begeleiding op het gebied van training, voeding, (mentale) coaching en carrièreplanning. Het programma is gebaseerd op de eigen opleidingsprincipes. TALENT Cycling werkt samen met een multidisciplinair team van begeleiders om de renners te helpen hun potentieel te benutten en hun prestaties te verbeteren. TALENT Cycling is dus meer dan alleen een wielerploeg, het is een leeromgeving waar renners kunnen groeien als sporter en als mens.

De resultaten van TALENT Cycling.

TALENT Cycling bestaat sinds 2021 en heeft al veel mooie resultaten behaald. Zo hebben de renners van TALENT Cycling meegedaan aan verschillende nationale en internationale wedstrijden, zoals de Ronde van Vlaanderen, de Omloop Het Nieuwsblad, de Healthy Ageing Tour en het WK wielrennen. Ook hebben ze verschillende overwinningen en podiumplaatsen behaald, zoals Nederlandse titels op de baan. Bovendien hebben ze zich niet alleen sportief, maar ook persoonlijk ontwikkeld.

 

TALENT Cycling is trots op de renners en hun prestaties, maar ook op de manier waarop ze die hebben bereikt. TALENT Cycling gelooft dat de opleidingsprincipes van het programma de sleutel zijn tot het succes van de renners. Door de renners individueel, gevarieerd, wetenschappelijk en persoonlijk te begeleiden, helpt TALENT Cycling hen om hun dromen waar te maken. TALENT Cycling hoopt dat het programma een inspiratiebron en een voorbeeld is voor andere jonge wielrenners die ook hun talent willen ontwikkelen en hun ambities willen waarmaken. Want zoals het motto van TALENT Cycling luidt: “Talent is een geschenk, maar wat je ermee doet, is een keuze.”

OPLEIDINGS PARTNER DSM-firmenich PostNL.

Team dsm-firmenich PostNL, staat al lang bekend om zijn toewijding om het ontdekken en ontwikkelen van jong talent in het wielrennen. Het team heeft een indrukwekkende staat van dienst met overwinningen in verschillende prestigieuze wedstrijden, waaronder de Tour de France en de Giro d’Italia.

Een andere organisatie die zich toelegt op het identificeren en begeleiden van jong wielrentalent is GT-Krush-Rebellease. Ze bieden talentvolle renners de kans om zich te ontwikkelen en door te groeien naar professionele teams zoals Team dsm-firmenich. De expertise van beide teams in het scouten en ontwikkelen van opkomende talenten maakt deze kruisbestuiving zeer interessant. Deze samenwerking heeft verschillende voordelen voor beide partijen. Allereerst biedt het GT-Krush-Rebellease de mogelijkheid om voordeel te halen uit de kennis die er is bij Team dsm-firmenich PostNL. Voor Team dsm-firmenich PostNL is er dan weer de mogelijkheid om toegang te krijgen tot een breder scala aan talent, zowel nationaal als internationaal.

“We hebben de laatste maanden met de mensen van GT-Krush-Rebellease goede gesprekken gevoerd en dat heeft ons er toe gebracht dat we de samenwerking verder gaan intensiveren. Wij vinden dat Nederlandse clubs goed werk verrichten in het ontwikkelen van talent en willen daar graag ons steentje aan bijdragen. Het zal dan ook zeker niet het laatste Development partnership zijn dat we aangaan met een binnenlands of buitenlands ambitieus team.” Aldus Hans Timmermans, scouting coördinator Team dsm-firmenich PostNL. Beide partijen willen graag in de eerste waaier meezitten als het gaat om het ontwikkelen van jong talent en door deze samenwerking wordt die kans vergroot!

Pedal Partners

Meet Our Sponsors

Scroll to Top