GT KRUSH

Opleidings
principes

Rebel lease

Wielrennen is een sport die veel vraagt van de atleten. Het vergt niet alleen fysieke kracht, uithoudingsvermogen en techniek, maar ook mentale weerbaarheid, discipline en passie. Om de top te bereiken, moet je bereid zijn om hard te werken, te leren en jezelf voortdurend te verbeteren. Maar hoe doe je dat als je nog jong bent en ook andere verplichtingen hebt, zoals school, werk of familie? Hoe vind je de juiste balans tussen sport en studie? Hoe zorg je ervoor dat je plezier blijft houden in wat je doet?

 

Dat zijn de vragen waar GT-Krush-Rebellease een antwoord op wil geven. GT-Krush-Rebellease is een opleidingsprogramma voor wielrenners die hun talent willen ontwikkelen en hun ambities willen waarmaken. Het programma wordt ondersteund door Grant Thornton, een accountancy- en adviesbureau dat gelooft in de kracht van sport en studie.

 

GT-Krush-Rebellease biedt de renners een persoonlijke begeleiding op het gebied van training, voeding, (mentale) coaching en carrièreplanning. Het programma is gebaseerd op de eigen opleidingsprincipes. GT-Krush-Rebellease werkt samen met een multidisciplinair team van begeleiders om de renners te helpen hun potentieel te benutten en hun prestaties te verbeteren. GT-Krush-Rebellease is dus meer dan alleen een wielerploeg, het is een leeromgeving waar renners kunnen groeien als sporter en als mens.

 

De opleidingsprincipes van GT-Krush-Rebellease

GT-Krush-Rebellease hanteert vier opleidingsprincipes die de basis vormen van het programma. Deze principes zijn:

 

Individuele benadering

Elke renner is uniek en heeft zijn eigen sterktes, zwaktes, doelen en behoeften. Daarom krijgt elke renner een individueel trainingsplan dat afgestemd is op zijn of haar niveau, leeftijd, geslacht, fysieke kenmerken, beschikbaarheid en ambities. Het trainingsplan wordt regelmatig geëvalueerd en bijgestuurd op basis van de feedback en resultaten van de renner. Ook wordt er rekening gehouden met de school- of werksituatie van de renner, zodat er een optimale balans is tussen sport en studie.

 

Gevarieerde training

Wielrennen is een veelzijdige sport die verschillende vaardigheden en capaciteiten vereist. Daarom is het belangrijk om een gevarieerde training aan te bieden die alle aspecten van de sport omvat. Dit betekent dat de renners niet alleen op de fiets trainen, maar ook naast de fiets. Zo doen ze aan krachttraining, core stability, lenigheid, coördinatie, snelheid en explosiviteit. Ook wordt er aandacht besteed aan de technische en tactische kant van het wielrennen, zoals bochtentechniek, waaierrijden, sprinten, klimmen en dalen. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van verschillende trainingsvormen en -middelen, zoals intervaltraining, duurtraining, spinning, veldrijden en baanwielrennen. Zo wordt de training leuker, uitdagender en effectiever.

 

Wetenschappelijke onderbouwing

Wielrennen is een sport die veel baat heeft bij de toepassing van wetenschappelijke kennis en inzichten. Daarom maakt GT-Krush-Rebellease gebruik van nieuwe technologieën en methoden om de training en begeleiding van de renners te optimaliseren. Zo worden de renners regelmatig getest en gemeten om hun fysieke en mentale toestand te bepalen. Ook worden er gegevens verzameld en geanalyseerd over hun trainingsbelasting, herstel, voeding, slaap, stress en motivatie. Op basis van deze gegevens wordt de training en begeleiding aangepast om de renners zo goed mogelijk te ondersteunen en te adviseren.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Wielrennen is meer dan alleen een sport, het is ook een manier om jezelf te ontwikkelen als persoon. Daarom besteedt GT-Krush-Rebellease niet alleen aandacht aan de fysieke en sportieve ontwikkeling van de renners, maar ook aan de mentale en sociale ontwikkeling. Zo krijgen de renners mentale coaching om hun zelfvertrouwen, concentratie, doelgerichtheid, veerkracht en emotieregulatie te verbeteren. Ook leren ze om te gaan met prestatiedruk, verwachtingen, teleurstellingen, blessures en conflicten. Daarnaast stimuleert GT-Krush-Rebellease de renners om hun horizon te verbreden en hun interesses te ontdekken.

Pedal Partners

Meet Our Sponsors

Scroll to Top